fbpx
bloggers and brands

Zo kun je zonder Facebook en Instagram bereik creëren

zonder Instagram en Facebook bereik creëren

Facebook en Instagram zijn flink aan het veranderen. Het algoritme veranderd voortdurend want het bedrijf achter deze apps wil meer geld verdienen. Dit houdt in dat je volgers veel Instagram of Facebook posts niet meer automatisch te zien krijgen. Wil je dus hetzelfde bereik als vroeger of zelfs nog meer creëren, dan zal je moeten adverteren. Gelukkig kun je ook zonder Instagram en Facebook bereik creëren. In dit artikel delen wij daarom graag een paar van onze favoriete opties.

zonder Instagram en Facebook bereik creëren

 

Blijf bloggen

Naar onze ervaring blijft bloggen de beste optie als het gaat om een basis creëren voor je bereik. Immers is de website en/of webshop van jouw merk dé plek waar je potentiële klanten naar toe wilt trekken. Middels goed geschreven blog artikelen wordt je website ook veel beter gevonden via Google. Het helpt ook goed bij het onderhouden van relaties met klanten, die steeds weer terugkomen op je blog voor meer informatie of nieuwe producten.

Ons advies luidt daarom: Blijf bloggen! De blog van jouw merk of bedrijf heb je namelijk helemaal in eigen beheer. Instagram en Facebook heb je niet onder controle. Wanneer deze apps veranderingen doorvoeren moet je het er maar mee doen. Momenteel ervaren veel merken problemen omdat ze hun marketingstrategie enkel op deze apps hebben gebaseerd. Voorkom dit bij jouw merk en ontwikkel je blog als basis, zodat je hoe dan ook bereik kunt creëren.

 

Aan de slag met SEO

SEO staat voor Search Engine Optimizing, ofwel website teksten zo inrichten dat de website goed gevonden kan worden via zoekmachines zoals Google. Omdat er via zoekmachines zoals Google veel organisch bereik gecreëerd wordt, is SEO dus heel erg belangrijk. Dit is dan ook de reden waarom veel merken een eigen blog onderhouden. Via blog artikelen met een goede SEO-strategie kun je als webshop goed gevonden via Google.

Maar SEO kun je ook op andere plekken op de website of webshop inzetten. Zo kun je SEO toepassen op de about pagina, maar ook op de productpagina’s en in de beschrijvingen van artikelen. Veel merken lijken hier nog niet in thuis te zijn, maar kunnen hier nog veel meer organisch bereik uit halen via Google. Instagram en Facebook algoritmes zijn dan wel veranderd, maar Google is redelijk consistent. Wij raden je aan om goed gebruik te maken van SEO voor alle geschreven teksten op je website.

zonder Instagram en Facebook bereik creëren

 

Youtube video’s

Helaas heeft ook Youtube enkele veranderingen in het algoritme doorgevoerd. Ook hier merken veel vloggers en bedrijven de nadelen van op. Toch kun je via Youtube met een goede strategie toch nog aardig wat bereik creëren. Vooral door het wekelijks uploaden van video’s met een personal touch. Youtube is namelijk dé plek waar je op een leuke manier het karakter van een bedrijf kunt laten zien. Uiteraard kun je ook samenwerken met Youtubers die zelf al veel bereik hebben gecreëerd.

Door met hen samen te werken kun je snel op een interactieve manier meer bereik creëren. Omdat potentiële klanten middels video ook direct een product in actie kunnen zien, zijn ze sneller geneigd om door te klikken naar de webshop. Youtubers kunnen namelijk heel makkelijk kortingscodes en links zichtbaar maken in video’s, maar ook onder de video in de beschrijving plaatsen. Veel kijkers klikken op aanraden van Youtubers toch even door op een link om een webshop te bekijken of te shoppen. Zo kun je ook zonder Instagram en Facebook bereik creëren.

 

Zoals je ziet kun je dus ook zonder Instagram en Facebook bereik creëren. Kom je er zelf niet helemaal uit als het gaat om bereik genereren? Vraag dan bij ons een adviesgesprek aan of bel ons via 06 30 38 13 80.

Yes, stuur mij handige business tips!

* indicates required
Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015

Hello Brand Builder!

Momenteel nemen we geen nieuwe klanten aan voor uitvoerend werk.

Je kunt wel terecht bij Build my Business. Dat is onze business consulting en marketingadvies afdeling.

Ontdek hier alle consulting opties en boek gelijk een gratis Business Babbel.