fbpx
bloggers and brands

Zo krijg je een pr-strategie op maat

pr-strategie op maat

Vorige week waren wij in gesprek met een klant die liet vallen dat hun vorige pr-bureau een standaard pr-plan gebruikte. Hierdoor kreeg deze klant niet de resultaten waar ze naar op zoek was voor haar high-end fashion merk. Dit resulteerde in het niet meer willen samenwerken met dat desbetreffende pr-bureau of elk ander bureau. Dat vinden wij van Bloggers and Brands uiteraard verschrikkelijk jammer! Want een pr-bureau kan veel opleveren, mits zij een pr-strategie op maat voor je opstellen. Daar gaan wij het vandaag dan ook over hebben, let’s go!


Wat wil je bereiken?

Als je bij Bloggers and Brands aanklopt vragen wij je altijd om te vertellen wat je merk voor jou betekent. Daarna vragen wij wat je graag wil bereiken en wat je daar zelf al aan gedaan hebt. Dit doen wij om samen met jou in kaart te brengen wat er mogelijk is. Sommige klanten weten het zelf nog niet zo goed, maar door deze drie vragen komen ze erachter. Als pr-bureau is het namelijk onze taak om je goed te begeleiden voor de beste resultaten.

Onze pr-managers zijn er namelijk om jouw dromen en doelen waar te maken. Echter kunnen wij je niet vertellen wat de dromen en doelen voor je merk moeten zijn. Het is dus een goed idee om daarover na te denken. Wanneer je erachter bent waar je aan wilt werken en waar je naartoe wilt, kunnen wij een pr-strategie op maat maken. Het uitzoeken van de doelen voor je merk kan lastig zijn, maar daarvoor heb je ons. Wij stellen de juiste vragen om je doelen te achterhalen en gaan dan goed aan de slag!

Een pr-strategie op maat

Bloggers and Brands maakt voor elk merk een pr-strategie op maat. We kunnen en willen niet anders, want elk merk is uniek! We vragen onze klanten dan ook altijd om samen met ons de diepte in te gaan. Op die wijze leren wij je merk echt kennen waardoor we je van goede support kunnen voorzien. Ons doel is om onderdeel te worden van je team, ook al zitten wij op een andere locatie.

Samen nemen we de doelgroep, verkoopdoelen, eerder behaalde resultaten, nieuwe collecties etc. door. Ons doel is om te achterhalen wie je ideale klant is en hoe wij die via een pr-strategie op maat goed kunnen bereiken. Middels public relations kun je namelijk je ideale klant op de hoogte stellen van je merk en motiveren om een aankoop te doen. Aan jou de taak om de ideale klant te beschrijven zodat onze pr-managers de juiste persrelaties kunnen aanschrijven voor publicaties.

[one_half padding=”0 5px 0 0″]pr-strategie op maat[/one_half]

[one_half_last padding=”0 0 0 5px”]pr-strategie op maat[/one_half_last]

Hoe ziet zo’n pr-strategie eruit?

Onze pr-strategieën zien er per merk anders uit omdat ze op maat worden gemaakt. Ze hebben wel allemaal een ding gemeen en dat is een tijdlijn. Om PR echt goed voor je te laten werken moet je namelijk goed voorbereidt zijn. Wij werken graag een à twee maanden vooruit, want voor je het weet is de juiste tijd om te pitchen alweer voorbij. Daarnaast leggen wij de pr-strategie graag naast je marketingstrategie.

Wanneer je een goede marketingstrategie hebt, kun je de pr-strategie als boost gebruiken. Marketing is namelijk alles wat je doet om meer te verkopen en de resultaten kan ons pr-team voor je merk versterken. Wanneer de marketing en pr-strategie mooi op elkaar aansluiten, zal je merken dat je merk ineens goed gaat groeien. De pr-activiteiten zullen ongetwijfeld per maand verschillen, maar ze zullen altijd aansluiten op je marketingplan.

Gun jezelf de tijd

Een merk ontwikkelen kost tijd, aandacht en liefde. Maak je dus geen zorgen als je niet binnen een jaar al je doelen hebt bereikt, ondernemen blijft nu eenmaal een proces. Ons team helpt je bij dat proces door elk kwartaal te evalueren waar je bent. We kijken samen naar je marketing en pr-strategie om die weer te optimaliseren. Je bedrijf is namelijk constant in beweging en een pr-strategie op maat moet kunnen meebuigen.

Een pr-strategie op maat levert hierdoor meer op dan een standaardoplossing. Het heeft namelijk geen zin om je vast te houden aan een methode die eigenlijk niet werkt. We kijken daarom samen met jou naar wat er wel en niet werkt. Wanneer je voor het eerst met een pr-bureau aan de slag gaat is dit extra belangrijk! Wellicht loopt je nieuwe collectie vertraging op en moet je pr-bureau snel kunnen schakelen. Wat er ook gebeurd, raak niet meteen in paniek! Met een strategie op maat kunnen we het allemaal goed voor je opvangen. Er is altijd een oplossing te vinden, ook voor jouw merk.

Zoek je nog een goed pr-bureau?

Wat kun je verwachten van een pr-strategie? Wij hopen dat ons artikel deze vraag heeft beantwoord. Kom je er toch niet helemaal uit of zoek je een pr-bureau voor jouw beauty, fashion of lifestyle merk? Ons team helpt je graag met het nakijken en versterken van je pr-strategie. Bel ons via 06 30 38 13 80 of stuur een mail naar info@bloggersandbrands.nl. Ons team helpt je graag verder met een passend pr-plan.

Yes, stuur mij handige business tips!

* indicates requiredVraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015

Hello Brand Builder!

Momenteel nemen we geen nieuwe klanten aan voor uitvoerend werk.

Je kunt wel terecht bij Build my Business. Dat is onze business consulting en marketingadvies afdeling.

Ontdek hier alle consulting opties en boek gelijk een gratis Business Babbel.