fbpx

Wat is PR?

De afkortingΒ PR hoor je als bedrijf of ondernemer vaak voorbij komen. Echter klinkt het wel een beetje vaag, want wat is PR dan? Dat betekent toch dat een bureau informatie over mijn product onder verschillende media verspreidt? Yes, onder andere! PR staat voor Public Relations oftewel publieke relaties, maar dat klinkt een beetje suf in het Nederlands.

Echter is dat wel wat PR inhoudt, (publieke) relaties aangaan en onderhouden om bijvoorbeeld een bedrijf en hun product bekend te maken. Er zijn ook personen die gebruik maken van PR zoals celebrities. In Amerika is het voor veel sterren normaal om een publicist (pr-medewerker) in dienst te hebben. De publicist zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Kim Kardashian, die vaak gebruikt maakt van een publicist, constant op de door haar gewenste manier in het nieuws is.

Dat wil zeggen dat zodra Kim Kardashian een nieuw product lanceert, haar publicist ervoor zorgt dat de juiste mensen hierover geΓ―nformeerd worden. Of als er een magazine een roddel verspreidt die niet klopt, dan zorgt de publicist ervoor dat die roddel opgehelderd wordt. Echter hoef je geen Kim Kardashian te zijn om gebruik te maken van een pr-medewerker.

 

wat is prPIN IT!

 

Als bedrijf met bijvoorbeeld een webshop kun je PR inzetten om oude en nieuwe klanten aan je te binden. Je kunt ze middels PR informeren over jouw beste producten en waarom ze die bij jou moeten kopen. Heeft iemand online een klacht geplaatst en weet je niet hoe je daar goed op moet reageren? Dan bel je even naar jouw pr-medewerker, die samen met jou naar het juiste antwoord zoekt.

PR zorgt er dus voor dat de relaties tussen het bedrijf, jouw klanten en invloedrijke personen goed verlopen en sterker worden. Middels een PR bureau kun je daar heel leuke en creatieve oplossingen voor vinden. Met als doel om bijvoorbeeld meer traffic, leads, sales, naamsbekendheid en je eigen merk te ontwikkelen. PR is voor elk bedrijf geschikt en ook nodig om je marktpositie en naamsbekendheid te versterken. Echter is geen enkel bedrijf hetzelfde en daarom bieden wij iedereen een gepaste en betaalbare oplossing.

Met ons halfjaar abonnement ben je elke werkdag onbeperkt voorzien van PR tijdens onze openingstijden. Heb je een persbericht nodig? Wil je weten welke bloggers het beste bij jouw bedrijf passen? Wil je een persevent organiseren? Geen probleem, wij regelen het voor jou. Wil je graag weten hoe wij dat doen? Gebruik dan onze chatbox voor kort advies of om een vrijblijvende afspraak te maken.

Tot snel!

P.S. Een leuk weetje: De meest bekende publicist oftewel pr-medewerker is Kelly Cutrone

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Schrijf je in voor onze maandelijkse business tips!

    * indicates required
    Start met een een adviesgesprek. Yes, boek mijn afspraak!