fbpx
bloggers and brands

Waarom je niet moet stoppen met bloggen

tips voor bloggers

Bloggers and Brands heeft niet voor niets het woord bloggers in de naam. Wij houden van bloggers! Tevens heeft bijna iedereen in ons eigen team zelf een blog of er een gehad, waardoor wij heel goed met bloggers kunnen meedenken over advertorials. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag waarom je niet moet stoppen met bloggen, want bloggen is niet dood. Integendeel, als marketing en pr-bureau krijgen we steeds vaker aanvragen voor bloggers. Blijf daarom lezen als je jezelf wilt ontwikkelen als blogger, let’s go!

Waarom je niet moet stoppen met bloggen

Waarom je niet moet stoppen met bloggen

Je hebt als blogger vast wel gemerkt dat veel andere bloggers gestopt zijn. Ze zijn massaal overgestapt op enkel Instagram en/of Youtube. Hier zitten wat haken en ogen aan met betrekking tot je inkomen als influencer in het algemeen. Ten eerste zijn social media kanalen zoals Instagram, Twitter, Facebook en Youtube niet van jou. Dit betekent dat als deze social media kanalen iets veranderen, jij daar als gebruiker geen invloed op hebt. Zo heb je vast weleens klagende influencers voorbij zien komen, die gek worden van de nieuwe Instagram en Youtube algoritmes. Ze krijgen hierdoor minder likes, volgers en dus minder tot geen inkomen.

Als blogger heb je hier geen last van, want je blog is van jou. Als je een blog zelf host en WordPress gebruikt, heb je altijd een eigen platform. Tevens bepaal jij wanneer, wat en hoe je op je blog post. Daar heeft niemand anders invloed op en dus heb jij altijd een platform waarop je geld kunt verdienen. Bloglezers lijken namelijk een stuk trouwer te zijn dan bijvoorbeeld Instagram volgers. Hierdoor kun je dus zelf sturen op het aantal blogbezoekers en een ‘vast’ inkomen verzekeren. Geef je blog dus niet zo snel op en gebruik het als je basisplatform waar je altijd van op aan kunt.

Meten is weten

Als marketingbureau gespecialiseerd in influencer marketing, krijgen wij nog steeds de meeste vraag naar bloggers. Dat komt omdat je de resultaten van een advertorial op een blog beter kunt meten dan bijvoorbeeld een Instagram post. Bij Bloggers and Brands huren wij voor elke influencer campagne een extern bedrijf in om de resultaten van onze influencers te meten. Instagram en Facebook zijn niet meer goed te meten omdat zij zelf de toegang tot de statistieken hebben aangepast. Dit is in werking gezet door de privacy wet die de gebruikers van de apps zou moeten beschermen.

Instagram, Facebook en Youtube zijn ook slecht te meten als het gaat om traffic en crossmediaal bereik. Hierdoor kunnen met name Instagrammers eigenlijk niet goed ‘bewijzen’ hoe goed hun posts het doen en wat het voor een merk oplevert. Dat bewijs is heel belangrijk voor merken die gebruik maken van influencer marketing. Of het nu bloggers, Instagrammers of Youtubers zijn, bedrijven willen bewijs van de opbrengst versus hun investering zien. Ook hier heb je als blogger weer een streepje voor door Google Analytics.

Ofwel blog resultaten zijn wel goed te meten dankzij Google Analytics en het programma wat wij gebruiken om advertorial resultaten in te zien. Tevens kun je middels een blog advertorial makkelijk doorlinken naar de website van een merk. Als laatste kun je middels blog artikelen goed werken aan SEO, het verhogen van traffic en crossmediaal bereik. Dit zijn belangrijke voordelen die je op bijvoorbeeld Instagram niet voor elkaar kunt krijgen. Dit is ook een van de grootste redenen waarom Instagrammers steeds minder opdrachten zullen krijgen.

[one_half padding=”0 5px 0 0″]Waarom je niet moet stoppen met bloggen[/one_half]

[one_half_last padding=”0 0 0 5px”]blog tips[/one_half_last]

Geld verdienen met bloggen

Waarom je niet moet stoppen met bloggen is omdat je er ook beter geld mee kunt verdienen. Voor bloggers, maar ook Youtubers zijn er namelijk meer mogelijkheden om een ‘vast’ inkomen te genereren. Zo kun je bijvoorbeeld opdrachten krijgen in de vorm van advertorials. Ofwel een geschreven tekst of een Youtube video, die je ook met een stuk begeleidende tekst op je blog plaatst. Voor dit soort advertorials kunnen wij als marketingbureau hogere tarieven voor onze premium influencers hanteren.

Middels je blog kun je ook werken met affiliate marketing. Dit houd in dat je een speciale link in een artikel plaatst waarop lezers kunnen klikken. Wanneer een lezer op de link klikt ontvang je een klein geldbedrag. Dit kost de lezer zelf helemaal niets. Sommige affiliate marketing links werken enkel op commissiebasis. Dit houdt in dat een lezer eerst op de link moet klikken en iets moet kopen, voordat jij een percentage van het aankoopbedrag verdient. Er zijn meerdere combinaties mogelijk als het gaat om affiliate marketing.

Wanneer je voldoende kliks krijgt kun je daar per maand een mooi basisinkomen uithalen. De meeste bloggers verdienen hun inkomen dus doormiddel van advertorials en affiliate marketing. Veel bloggers zetten ook steeds vaker Youtube in om hun blog te ondersteunen. Middels Youtube kun je niet alleen geld verdienen, maar ook meer bezoekers naar je blog trekken. Hierdoor kun je dus je blog versterken als je basisplatform en Youtube inzetten om je inkomen te verhogen.

Bloggen is niet dood

We kunnen je veel vertellen over bloggen en waarom je niet moet stoppen. Echter vinden wij het heel belangrijk om te benadrukken dat bloggen niet dood is. De vraag naar goede bloggers is momenteel hard aan het stijgen. Immers weten bedrijven nu dat Instagram en Facebook weinig tot niets opleveren, in vergelijking tot advertorials op blogs. Daarom gaan zij op zoek naar goede bloggers en komen ze bij Bloggers and Brands uit. Het is ook belangrijk om te onthouden dat social media kanalen zoals Instagram heel leuk zijn, maar ook snel weer hun waarde kunnen verliezen.

Immers heb jij geen controle over bijvoorbeeld Instagram. En als Instagram op een dag uit is, heb je geen inkomstenbron meer. Je blog zal altijd blijven bestaan, zolang je de hostingkosten betaald natuurlijk! Wanneer je al een tijdje blogt zal je ook merken dat je steeds beter gevonden wordt via Google. Zeker als je actief werkt aan je SEO en waardevolle content, want dat zijn twee heel belangrijke componenten voor een goede blog. Wanneer je op dit gebied een sterke blog hebt, kun je tot ver in de toekomst geld verdienen met je blog. Dit zijn slechts een paar van de redenen waarom je niet moet stoppen met bloggen, want bloggen is niet dood!

tips voor bloggers

Wij zoeken goede bloggers

Bloggers and Brands is altijd op zoek naar goede bloggers met minimaal 5.000 unieke bezoekers per maand, gemeten middels Google Analytics. Er is een grote behoefte aan bloggers met een specifieke niche, ofwel een duidelijk onderwerp, goede content en een mooie blog layout. Lees meer over branding voor bloggers. Beauty, fashion, lifestyle, food en sport blogs zijn heel erg welkom. Past jouw blog in een van deze niches? Top, dan kun je jezelf hier aanmelden als blogger.

Let op! Wanneer wij denken dat we je van goede betaalde opdrachten kunnen voorzien, nemen wij zelf contact met je op. Je hoeft ons dus niet na te mailen om te checken of we je aanmelding hebben ontvangen. Je krijgt hier automatisch een bericht over in je mailbox. Tevens kan het voorkomen dat we je blog momenteel niet kunnen plaatsen, maar over een tijdje wel. Daarom kan het gebeuren dat we je een paar maanden later mailen met goed nieuws. Hou daarom je mailbox goed in de gaten voor mail van Bloggers and Brands.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015