fbpx
bloggers and brands

Vijf social media tips voor webshops

Bij Bloggers and Brands zijn wij gek op social media. Waarom? Wij ontmoeten er niet alleen potentiële klanten door, maar ook veel inspirerende mensen en interessante artikelen. Wij maken dan ook elke dag gebruik van social media. Ook voor onze social media management klanten zetten wij elke dag onze pc’s en telefoons aan. Omdat wij social media zo leuk vinden en er graag mensen mee willen helpen, geven wij in dit artikel vijf social media tips voor webshops. Social media voor webshops is namelijk onze specialiteit.

Instagram

Instagram is het perfecte social media kanaal om als webshop de producten die je verkoopt te showen. Je kunt Instagram als het ware gebruiken als een extra online etalage. En dan niet een saaie etalage maar een heel leuke, want iedereen kan meekijken en meepraten. Je kunt er ook een ‘personal touch’ aan toevoegen middels (bijvoorbeeld) behind the scenes foto’s. Handig voor je business branding en je PR strategie.

Pinterest

Veel webshops maken gebruik van sfeerbeelden en productfoto’s. Door deze foto’s vanaf je eigen webshop op je eigen Pinterest pagina te pinnen, kun je meer potentiële klanten bereiken. Daarnaast kun je via Pinterest ook meer traffic genereren. Tevens kun je dit kanaal net als Instagram inzetten als een extra etalage. Echter raden wij je niet aan om in de wilde weg van alles te pinnen, maar wel om een duidelijke look te creëren op je pinborden.

Twitter

Via Twitter kun je heel makkelijk leuke gesprekken starten met oude en nieuwe klanten. Wij gebruiken Twitter graag als onderdeel van de help/servicedesk. Twitter is voor veel klanten een heel makkelijke manier om snel een vraag te stellen. Het is sneller dan een mail schrijven en vaak kun je via Twitter ook sneller reageren. Twitter inzetten als een deel van je klantenservice kost wel aardig wat tijd, maar je krijgt er ook veel voor terug.

social media tips

Youtube

Video’s maken kost wat meer tijd, maar gelukkig kun je dat ook laten doen door bijvoorbeeld bloggers en youtubers. Wij verzorgen bijvoorbeeld samen met onze bloggers en youtubers leuke how to video’s. Deze video’s kun je inzetten op al je social media kanalen en webshop site. Je kunt zo bijvoorbeeld op een leuke manier aan (potentiële) klanten laten zien, hoe zij zelf die nieuwe jeans kunnen combineren met die mooie trui.

Facebook

Yes, Facebook blijft wat ons betreft toch echt een ‘gouwe ouwe’. Alhoewel wij dit kanaal niet enkel gebruiken om likes te verzamelen, zetten wij het ook graag in als een deel van onze klantenservice. Je kunt er snel vragen van klanten beantwoorden of via een privé bericht of chat een probleem oplossen. Tevens is Facebook een heel handige tool om events op te delen. Handig als je bijvoorbeeld een tijdelijke popup store opent en klanten wilt uitnodigen.

En dan zijn we alweer bijna aan het einde van dit artikel aangekomen. Wij hopen natuurlijk dat je iets aan deze social media tips hebt en als dat zo is, laat dan een comment achter! Tenslotte willen wij je nog even de laatste tip meegeven:

Kiezen of delen

Niet elk social media kanaal is voor elke webshop geschikt. Dat is namelijk ook heel afhankelijk van je doelgroep, de producten die je verkoopt en of je er goed in bent. Zo kunnen sommige ondernemers minder goed een leuke Facebook of Twitter tekst verzinnen. Pinterest en Instagram zijn dan alweer veel beter en leuker om te gebruiken. Echter kost alle social media kanalen bijhouden tijd en wij begrijpen dat je veel liever bezig bent met bestellingen opnemen en verzenden.

Je kunt er dan ook voor kiezen om je social media kanalen te laten onderhouden. Je kunt daarvoor zelf beeldmateriaal aanleveren of wij komen bij je langs om beeldmateriaal te maken. Uiteraard zoeken wij voor je uit welke social media kanalen voor jouw webshop geschikt zijn en hoe wij deze het beste voor jou kunnen inrichten. Wij hebben zelfs een handige blog service waar je gebruik van kunt maken.

Wil jij daar meer over weten? Stuur dan een mail naar info@bloggersandbrands.nl voor een belafspraak. Uiteraard mag je ook de chatfunctie op onze site gebruiken, want wij geven je graag advies over social media management.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015