Samenwerken met travel bloggers

De reisindustrie begint het door te krijgen: Samenwerken met travel bloggers is een fantastisch idee! Bloggers and Brands heeft dan ook een aantal fantastische travel bloggers in ons netwerk. In dit artikel willen wij jou graag uitleggen wat de voordelen zijn van samenwerken met travel bloggers. Want de reisindustrie is een wereld op zich, die constant veranderd en zichzelf vernieuwd. Bloggers helpen bij het inzetten van de vernieuwingen, lees snel verder!

Reizen is emotie

Mensen gaan op reis omdat zij willen ontspannen, relaxen, lol maken en avonturen willen beleven. Reizen uitkiezen doen wij meestal op gevoel en emotie. Wij denken terug aan mooie herinneringen die wij eerder hebben gemaakt tijdens onze vakanties. Op basis daarvan kiezen wij nieuwe reizen uit. Een travel blogger helpt jouw merk of bedrijf in de reisindustrie, bij het verspreiden van het juiste gevoel en emotie.

Bloggers houden namelijk geen verkooppraatjes en sturen hun lezers ook geen dikke reiscatalogus op. Alles wat je op een reisblog leest is gecreΓ«erd om mensen vrijblijvend en op een leuke manier te informeren over reizen. Dat is waarom het inzetten van travel bloggers een goed idee is. Daarnaast levert het ook naamsbekendheid, SEO, linkbuilding en traffic op. De lezers hebben daar geen last van, aangezien een artikel over reizen op een blog, overkomt als entertainment of een informatiebron.

samenwerken met travel bloggersPIN IT!

Inside information

Vroeger had je als consument weinig informatie tot je beschikking over reizen. Je ging af op de adviezen en verhalen van vrienden, in combinatie met de informatie van een reisbureau. Tegenwoordig kun je veel inside information vinden op blogs. Denk aan handige foto’s van hotelkamers, de omgeving, het eten, de infrastructuur en bezienswaardigheden. Door travel bloggers kun je van tevoren een zeer goede inschatting maken van jouw toekomstige reis.

Dit is dan ook de reden waarom travel bloggers steeds belangrijker worden. Een reis boeken kost aardig wat geld en de meeste mensen moeten er lang voor sparen. Dat geld willen consumenten natuurlijk goed besteden. De tips, reviews en ervaringen van bloggers helpen hen om de juiste keuze te maken. Consumenten weten door de blogs namelijk van tevoren wat zij kunnen verwachten en dat biedt geruststelling.

Bloggers maken reizen overzichtelijk

Bloggers zijn mensen zoals jij en ik, dat is hun charme en kracht. Als consument luister je liever naar de aanraders van een bekende, dan het prachtige verhaal over een hotel van een reisbureau. Consumenten lezen en horen liever echte verhalen, van mensen die al zijn geweest waar zij heen willen. Bloggers maken reizen overzichtelijk omdat zij deze tot in de puntjes beschrijven. Op reisblogs kun je namelijk alle voor en nadelen vinden van reisbestemmingen. Travel bloggers geven namelijk veel tips en tricks mee, zodat hun lezers goed voorbereid op reis kunnen gaan.

samenwerken met travel bloggersPIN IT!

Niet altijd op reis

Het inzetten van een travel blogger kun je op meerdere manieren doen. Wij merken dat veel merken en bedrijven in de reisindustrie denken, dat het alleen werkt als je een blogger op reis stuurt. Echter hoef je een blogger niet altijd op reis te sturen, om een fantastische advertorial te laten maken. Bloggers kunnen ook zonder het zelf mee te maken, globale tips en tricks delen met hun lezers. Uiteraard kun je ook reisproducten en services door bloggers laten beschrijven. Want er komt natuurlijk veel meer kijken bij het boeken van een reis, dan alleen de bestemming uitkiezen.

Heb jij als merk of bedrijf fantastische campingspullen of duurzame lunchboxen? Of verkoop jij wellicht de beste reiskoffers en beautycases voor dames? Geloof Bloggers and Brands als wij jou vertellen, dat wij voor alle reis gerelateerde producten heel toffe concepten kunnen bedenken. Travel bloggers kun je dan ook prima inzetten om op een vernieuwde wijze, de reisindustrie op de kaart te zetten. Weg met die dikke catalogus, start met handige online blog guides die je overal kunt inzien.

Wil jij ook samenwerken met travel bloggers of wil je eerst advies inwinnen? Dan ben je van harte welkom bij Bloggers and Brands via info@bloggersandbrands.nl of via 06 30 38 13 80. Bij ons ben je altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze maandelijkse business tips!

* indicates required
Start met een een adviesgesprek. Yes, boek mijn afspraak!