fbpx
bloggers and brands

Online adverteren met vloggers, hoe werkt dat?

Online adverteren met vloggers, hoe werkt dat? In Amerika weten marketeers al lang hoeveel waarde een vlogger oftewel Youtuber, kan bijdragen aan een marketingstrategie. In Nederland lopen wij nog achter, maar als het aan Bloggers and Brands ligt verandert dat snel. In dit artikel leggen wij jou graag uit hoe het online adverteren met vloggers werkt en wat het oplevert. Want in 2016 is het dé tijd om de marketingstrategie verder te ontwikkelen met video, let’s go!

Waarom zou ik vloggers inzetten?

Ten eerste is het een makkelijke en snelle oplossing, als je snel een groot deel van jouw doelgroep wilt bereiken. Vloggers die het goed doen op Youtube hebben zelf al een grote groep met volgers opgebouwd. Als beide doelgroepen overeenkomen, dan kun je via de vlogger gebruik maken van zijn of haar bereik en invloed. Dat is erg handig als jouw bedrijf deze zelf nog niet heeft of als je deze snel wilt uitbreiden.

online adverteren met vloggers

Wij zijn visuele wezens

Daarom bestaat het gezegde ‘zien is geloven.’ Vloggers maken gebruik van video’s om te demonsteren wat zij graag doen en welke producten zij gebruiken. Een vlogger inzetten voor het promoten van jouw producten is dus een goed idee. Veel consumenten vinden het namelijk prettig om eerst te zien hoe een product werkt. Zij doen onderzoek naar hoe je het moet gebruiken en wat het eindresultaat is. Dat kun je makkelijk tonen in een leuke video.

Tevens zien potentiële klanten direct de reactie van de vlogger, die jouw product demonstreert. Een enthousiaste reactie op een product of een makkelijke uitleg over hoe bijvoorbeeld een camera werkt, hebben een positief effect op iemand die op het punt staat om tot een aankoop over te gaan. Enthousiasme werkt nu eenmaal aanstekelijk en dat effect kun je sneller activeren door een video.

Hoe werkt een advertentie in een video?

Online advertenties in video’s worden ook wel eens brandend content genoemd. Bij Bloggers and Brands verzorgen onze vloggers bijvoorbeeld how to video’s. Hierin laten de dames bijvoorbeeld zien hoe je een beauty product kunt gebruiken. De heren vertellen over hun favorieten games of gadgets. Sommige vloggers laten op een natuurlijke manier af en toe het product zien terwijl ze het gebruiken. Het ligt er maar net aan hoe jij jouw producten wilt promoten.

Het doel is naamsbekendheid en de kijkers oftewel potentiele klanten aansporen om tot actie over te gaan. Die actie kan bestaan uit het liken van een Facebookpagina, een webshop bezoeken en daadwerkelijk een product aanschaffen. Onder de video kunnen kijkers vragen stellen en opmerkingen achterlaten. De vlogger beantwoord deze om de kijker nog beter te informeren over het product.

De ROI van een videoadvertentie

De ROI van een videoadvertentie kunnen wij meten in PR en mediawaarde. Tevens kunnen wij achterhalen hoe vaak en hoe lang de video is bekeken. Maar wij kunnen ook zien of er daadwerkelijk actie wordt ondernomen door het aantal reacties en klikken op links. Daarnaast valt Youtube onder Google, waarmee Youtube een van de grootste zoekmachines ter de wereld is. Youtube video’s verschijnen ook in Google, waardoor je dus ook meteen aan SEO kunt werken. Tevens blijft een video voor onbepaalde tijd online staan, waardoor jouw bedrijf ook vindbaar is als de video al een tijdje online staat. Een video kan namelijk viral gaan, waar jouw bedrijf dan weer van profiteert.

online adverteren met vloggers

Video is relevant

Online adverteren met vloggers blijft een vorm van reclame maken. Men gebruikt dus een video om potentiele kijkers aan te sporen om te shoppen. Daarnaast is video op dit moment een hot item want mensen bekijken ze graag. Het is dus een goed idee om in te zetten op online adverteren met vloggers. Met name omdat een vide niet uit een standaard verkooppraatje bestaat. Het biedt naast de advertentie ook entertainment, waardoor het leuker is voor de kijker om kennis te maken met jouw product. Een video wordt namelijk langer en soms vaker bekeken dan bijvoorbeeld een advertentie in een tijdschrift.

Weet jij al of je gebruik gaat maken van online adverteren met vloggers? Kom dan langs bij ons in Den Haag voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij kunnen jou er alles over vertellen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw bedrijf. Mail via info@bloggersandbrands.nl, bel naar 06 30 38 13 80 of chat met ons via de site.

Heb jij al lang gebruik gemaakt van videoadvertenties? Laat ons dan weten hoe via een comment!

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015

Hello Brand Builder!

Momenteel nemen we geen nieuwe klanten aan voor uitvoerend werk.

Je kunt wel terecht bij Build my Business. Dat is onze business consulting en marketingadvies afdeling.

Ontdek hier alle consulting opties en boek gelijk een gratis Business Babbel.