fbpx

de investering

influencer
marketing

Een gerichte influencer campagne om diëtisten in de buurt te promoten onder Nederlandse burgers.

“VOORBEELDEN VAN ONS WERK. KLIK OP HET PLAATJE VOOR DE GROTE VERSIE.”

Resultaten

Advertorials en pr-waarde:

Statistieken

De campagne voor de NVD is op 1 december 2017 gestart en is geëindigd op 30 april 2018.

  • Crossmediaal bereik: 212.066 views/mensen
  • Pr-waarde advertorials: €13.208

Investering

Voor deze campagne van vier maanden zijn de volgende services ingezet:

De organisatie

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten zorgt ervoor dat Nederlandse diëtisten beter hun vak kunnen uitvoeren. Hierover vertellen zij het volgende:

Als beroepsvereniging zijn wij er voor de diëtist in de breedste zin van het woord. Ons doel is het positioneren en profileren van de diëtist als dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. Wij voeren overleg met zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en patiënten- en consumentenorganisaties om de positie van de diëtist te verbeteren. Daarnaast promoten wij het vak, onderhouden wij contact met de pers en geven wij informatie aan onze leden en het publiek.

Doel

De NVD heeft de website Dieetditdieetdat.nl in het leven geroepen om mensen te helpen bij het makkelijk vinden van een diëtist bij hen in de buurt. De NVD wilde deze website extra belichten omdat er nog te weinig mensen gebruik van maakten. Middels de website kun je namelijk makkelijk je een passende diëtist in je eigen buurt vinden.

Tevens zijn veel mensen nog niet op de hoogte van het feit dat je een diëtist ook kunt bezoeken voor iets anders dan afvallen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook zwangere vrouwen, mensen met allergieën, hart- en vaatziekten bij een diëtist terecht. Deze informatie wilde de NVD graag verspreiden middels influencers.

Hoe doen wij dat?

Voor de NVD hebben wij zes passende influencers geselecteerd. Deze influencers hebben elk op hun eigen manier hun doelgroep verteld over Dieetditdieetdat.nl. Hiervoor ontvingen ze een intakegesprek bij een diëtist in de buurt, zodat ze zelf konden ervaren hoe het werkt.

Door het eerst te ervaren konden de influencers goed vertellen over het werk van de diëtist, maar ook meteen een positieve ervaring delen met hun lezers. Alle influencers (in dit geval bloggers), deelden de link naar de website Dieetditdieetdat.nl om meer traffic te creëren.

Wat levert het op?

Het doel van de campagne was ervoor zorgen dat meer mensen Dieetditdieetdat.nl leerden kennen. Tevens moest de naamsbekendheid en branding verhoogd worden. Dankzij de campagne werd er binnen vier maanden steeds vaker gezocht op ‘Dieet dit Dieet dat’ en ging de branding sterk voorruit.

De NVD gaf aan dat er ook een diëtist is die naar aanleiding van een advertorial door zo’n twee nieuwe klanten per week werd gebeld. Tevens kon de NVD aangeven dat ze inderdaad meer leads hadden gekregen en de traffic zagen stijgen op de publicatiedagen van de advertorials.

Review

Van marketing manager Helena Smit kregen wij terug dat ze de samenwerking erg prettig vond. Ze gaf aan dat ze het fijn vindt dat we extra check-ups verzorgden en daadwerkelijk meer crossmediaal wisten te bereiken. Als laatste vertelde zij ons dat ze het concept voor de campagne creatief en leuk vindt. Het is een concept waar de NVD zelf niet aan had gedacht en onze manier van meedenken wordt gewaardeerd.