fbpx
bloggers and brands

Wat je niet moet doen op Instagram

wat je niet moet doen op instagram

Je hebt een prachtig merk, maar op Instagram komt dat helaas niet zo goed naar voren. Jouw team zit er bovenop, maar toch wil het niet lukken om te groeien op Instagram. Wellicht doe je iets verkeerd of vergeet je iets. In dit artikel vertellen wij je daarom wat je niet moet doen op Instagram. Instagram is namelijk een van de grootste en belangrijkste social media kanalen voor 2017. Voorkom de onderstaande fouten en start met groeien op Instagram!

Geen planning maken

Bloggers and Brands maakt social media planningen voor merken. Dit houdt in dat wij voor elke dag van de week content bedenken en maken. Toch zijn er veel merken die zonder strategie of planning aan de slag gaan met social media. Hierdoor weten zij soms niet meer wat ze moeten posten. Ongemerkt posten zij dan elke dag dezelfde of geen content en dat gaat hun volgers op den duur vervelen.

Neem de strategie en planning voor het Instagram account van jouw merk goed onder de loep. Wij helpen je daarmee via deze video, zodat je precies weet waar je op moet letten. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je elke dag updates plaatst. Op Instagram wordt er namelijk elke seconde een foto of video geplaatst. Om relevant te blijven moet je regelmatig content plaatsen op je account.

wat je niet moet doen op instagram

Kies een thema

Instagram accounts met een duidelijk thema doen het vaak beter dan accounts die lukraak content plaatsen. Het is erg belangrijk dat de feed van jouw merk of bedrijf laat zien waar het voor staat. Run je bijvoorbeeld een fashion merk dan is het niet verstandig om enkel foto’s van de lunch te plaatsen. Branding is op Instagram erg belangrijk en de app maakt het je ook heel makkelijk om hieraan te werken.

Een thema kan bijvoorbeeld een vibe, gevoel, kleur, een type mens of lifestyle zijn. Voor een high end fashion merk kun je bijvoorbeeld de focus leggen op een luxe lifestyle en alles wat daarbij hoort. De content voor Instagram kun je daarop aanpassen. Uiteraard komen de kledingstukken en accessoires voorbij, maar wel allemaal in dezelfde style. Zorg ervoor dat de Instagram feed van jouw merk meteen uit duizenden te herkennen is.

User Generated Content

Sommige merken maken vaak of enkel gebruik van UGC ofwel User Generated Content. Ze gebruiken dan foto’s en video’s van andere mensen op Instagram. Een goed voorbeeld van wat je niet moet doen op Instagram. Ten eerste omdat de rechten van beeldmateriaal op Instagram bij de maker blijven. Je kunt dus niet ongestraft andermans beeldmateriaal gebruiken. Vooral influencers en fotografen zullen hier niet altijd blij mee zijn en wellicht een rekening sturen voor onrechtmatig gebruik van hun werk.

Daarnaast heeft elke Instagrammer zijn eigen style waardoor hun beeldmateriaal wellicht niet aansluit bij dat van jouw merk. Tevens kan de kwaliteit van beeldmateriaal achteruitgaan als het meerdere malen wordt bewerkt. Dat zal een negatieve uitwerking hebben op het Instagram kanaal van jouw merk. Mooi beeld is alles op Instagram! Uiteraard kun je weleens foto’s van anderen (met toestemming) doorplaatsen op je eigen Instagram account. Let er wel op dat die foto’s qua style aansluiten bij het thema van jouw merk.

Winacties en give aways

Wij weten allemaal dat winacties en give aways kunnen helpen bij het groeien op Instagram. Sommige merken maken er dan ook veelvuldig gebruik van. Toch willen wij je graag aanraden om het niet te vaak te doen. Met name omdat je met dergelijke acties geen trouwe volgers creëert. Merken die vaak winacties en give aways organiseren zien vaak enkel een piek in reacties en likes ontstaan als er weer een actie online staat. Op andere posts krijgen ze nauwelijks of geen reacties.

Dit wil je als merk op Instagram voorkomen. Het beste is als mensen ofwel de fans gaan volgen omdat ze de content en het merk leuk vinden. Je kunt dan ook het beste de focus leggen op inspireren, interactie en een community opbouwen. Uiteraard kun je weleens een winactie inzetten, maar verlaat jezelf niet op winacties om te groeien. Organische groei op Instagram is voor een merk veel beter omdat je zo volgers aantrekt met een ware interesse in jouw merk. Die zijn uiteraard ook veel beter om te zetten tot leads en sales.

instagram tips

Alleen maar zenden

Instagram is dé app voor het opbouwen van een community omtrent jouw merk. Alleen maar zenden is dan ook een slecht idee. Instagram maakt het ons makkelijk om te participeren en interactie te hebben met andere gebruikers. Zo kun je sinds kort reacties liken door op het hartje naast de reactie te klikken. Hier krijgt een volger dan een notificatie van. Wat is er nu leuker dan een like op jouw comment van je favoriete merk?

Vergeet niet om zelf ook het gesprek aan te gaan. De volgers van jouw merk kunnen het echt waarderen als je op hun comments ingaat. Immers hebben ze de tijd en moeite genomen om een boodschap achter te laten, beloon hen dan ook met een leuke reactie. Middels de reacties kun je ook goed achterhalen welke Instagram posts het goed doen en welke niet. Zo kun je constant de content verbeteren en je volgers echt blij maken.

Nu weet je wat je niet moet doen op Instagram. Wij horen het graag als je iets hebt aan onze tips. Heb je geen tijd of de middelen om Instagram content te maken voor jouw merk? Bel dan naar 06 30 38 13 80 of mail naar info@bloggersandbrands.nl voor vrijblijvend advies voor jouw merk.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015