fbpx
bloggers and brands

Maak je social media kanalen summerproof

De zomer komt eraan en dat betekent dat er voor sommige bedrijven een rustige periode aankomt. Veel mensen gaan op vakantie en dat kan resulteren in lagere verkoopcijfers. Bloggers and Brands vindt dat geen goede reden om de social media kanalen van jouw merk te laten versloffen. Social media onderhouden is en blijft belangrijk, ook in de zomer. Maak je social media kanalen summerproof met onze tips, here we go!

Niet iedereen gaat op vakantie

Er zijn nog genoeg mensen die niet op vakantie gaan tijdens de zomer. Het kan dus best zo zijn dat een grote groep van jouw klanten, te benaderen is via social media. Mensen die even niets te doen hebben op hun vrije dag, checken wellicht iets vaker hun favoriete social media. Daar kun je gebruik van maken! Zoek uit waar die mensen uithangen en waarom zij op die social media kanalen zijn. Maak vervolgens content, aanbiedingen etc. om hen aan te spreken. Alle beetjes helpen, zeker in deze rustige periode.

Kort, krachtig en leuk

Alhoewel het per product kan verschillen, zijn er altijd bepaalde posts die het goed doen. In de zomer kijken mensen minder lang op hun telefoon. Kort maar krachtige content is dan ook een goed idee. Deel een handige zomerse tip of laat zien hoe jouw product ook in de zomer kunt gebruiken. Entertainment is key, in de zomer zijn wij namelijk allemaal op zoek fun. Content op social media mag dus grappig en leuk zijn, zeker in de zomer.

social media kanalen summerproof

Entertainment is key

Social media heet niet voor niets social media. Mensen gebruiken het graag om op een leuke manier in contact te komen met andere mensen. Social media gebruiken moet dus vooral leuk zijn. Als merk is het belangrijk om daarbij stil te staan. Jouw social media kanalen moeten met name in de zomer, niet enkel vol staan met reclame. Het ligt voor de hand, maar wij zien dat weinig merken daar rekening mee houden.

Pak daarom de kalender erbij en maak een mooie strategie voor de kanalen van jouw merk. Maak bijvoorbeeld een zomerplanning, waarin je elke week een ander zomers thema verwerkt. Social media is een fantastisch middel om jouw klanten te inspireren. Is er in Amsterdam een leuk event? Super, deel het op Facebook en help jouw klanten aan een leuke dag. Biedt meer waarde dan de concurrent, dat is het beste wat je kunt doen.

Online mixen met offline

Staat jouw merk deze zomer ijsjes uit te delen op het strand? Deel het op social media en laat mensen participeren. Heeft iemand van jouw merk een gratis ijsje gekregen? Spoor klanten aan om er een foto van te maken en deze op Instagram te delen met de juiste hashtag. Plaats leuke foto’s van klanten met jouw product door op de eigen kanalen. Deel het zomerse plezier met alle klanten en je eigen team.

Bloggers and Brands is gek op behind the scenes posts. Ben je in de zomer al bezig met de wintercollectie? Maak er een kort filmpje over en het plaats het op Instagram. Voor fashionmerken is een sample sale een goed idee. Een offline event waar je voor meerdere dagen leuke content uit kunt halen. In de zomer hebben veel mensen eindelijk de tijd om dat soort events te bezoeken. Maak er gebruik van en mix online updates met offline events.

social media in de zomer

Vergeet niet dat het zomer is

Uiteraard is social media management belangrijk voor de marketingstrategie. Echter raden wij onze klanten aan, om er in de zomer eens anders naar te kijken. Social media management zou namelijk geen vervelend klusje moeten zijn. Het zou een leuke en zeer creatieve taak kunnen zijn waar je niet alleen de klanten, maar ook je eigen team blij mee maakt. Zorg er dus voor dat jouw team weer nieuwe energie en ideeën opdoet tijdens de zomer. Die goede vibes zal je later terugzien op de social media kanalen van jouw merk.

Ga dus snel aan de slag en maak alle social media kanalen summerproof. Laat je ons ook even weten of je iets aan onze tips hebt gehad?

Heb je zelf geen tijd om alle social media kanalen van jouw merk te onderhouden? Bloggers and Brands neemt het graag van jou over middels onze social media management abonnementen. Lees hier meer over onze service, mail naar info@bloggersandbrands.nl of bel ons op via 06 30 38 13 80.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015