fbpx
bloggers and brands

Is social media uitbesteden een goed idee?

social media uitbesteden

Vorige week kregen wij een mail van een klant die aangaf dat ze nare ervaringen had met het uitbesteden van social media. Erg vervelend natuurlijk, want daar zit niemand op te wachten. Daardoor kwamen wij op de volgende vraag: Is social media uitbesteden een goed idee? We hebben verschillende opties voor je uitgezocht en delen die graag in dit artikel. Naar onze mening kan het zeker een goed idee zijn om social media uit te besteden, maar het is altijd goed om te kijken naar de voors en tegens. Here we go!

Wat heb je precies nodig?

Social media content maken en accounts onderhouden kost nu eenmaal veel tijd. In sommige gevallen kun je er zelfs dagen mee bezig zijn, zeker als je steeds meer volgers en interactie krijgt. Wanneer klanten bij Bloggers and Brands aankloppen voor social media ondersteuning vragen wij altijd wat ze nodig hebben en wat ze willen bereiken. Zo voorkom je tijdverspilling, met hagel schieten én kun je samen werken aan doelen waar je echt iets aan hebt.

Schrijf daarom voor je eigen merk eens op wat je precies nodig hebt. Heb je originele content nodig, een social media content plan, teksten of een bureau die dit allemaal voor je regelt? Wanneer je in kaart hebt gebracht wat je nodig hebt kun je verder kijken naar je doelen. Wil je werken aan branding, naamsbekendheid, traffic, crossmediaal bereik of meer volgers genereren? Wanneer je deze punten op een rijtje hebt is het makkelijker om de juiste partij voor social media beheer te kiezen.

Alles zelf doen of een freelancer of bureau inhuren?

Uiteraard kun je veel zelf doen als het gaat om social media. In het begin is dat vaak ook prima te doen, tot je bedrijf gaat groeien en je te weinig tijd overhoudt. Je kunt dan kiezen voor een freelancer of een bureau die de enkele social media werkzaamheden van je overneemt. Op deze wijze hou je zelf meer tijd over voor andere belangrijke zaken zoals omzet en winst genereren. Social media uitbesteden scheelt je ook een hoop hoofdpijn en frustratie, want het is niet zo makkelijk om elke dag weer een nieuwe post te bedenken.

Een freelancer werkt vaak alleen en voor meerdere klanten. Omdat ze alleen zijn moet je vaak alsnog zelf beeldmateriaal en tekst aanleveren, die de freelancer dan voor je planned en doorplaatst. Wil je echt van alle rompslomp af? Dan kun je ervoor kiezen om een bureau zoals Bloggers and Brands in te zetten. Wij maken niet alleen originele content voor je merk, maar plannen en plaatsen het ook op de gewenste social media kanalen. Daarnaast beheren wij de community en werken wij actief aan je doelen. Dit doen wij aan de hand van een social media plan op maat en een brainstormsessie.

[one_half padding=”0 5px 0 0″]social media uitbesteden[/one_half]

[one_half_last padding=”0 0 0 5px”]Is social media uitbesteden een goed idee[/one_half_last]

De juiste connectie

Wil je social media uitbesteden, dan is het goed om te zoeken naar een bureau waar je een goede klik mee hebt. Wat nog belangrijker is dat het bureau jouw branche snapt, maar ook daadwerkelijk kan uitzoeken wat je doelen zijn en hoe je ze kunt bereiken. Immers is elk merk uniek en heb je niets aan een standaard social media plan. Check ook of het bureau dat je op het oog hebt content op maat maakt. Hiermee bedoelen wij dat ze speciaal voor jouw merk originele foto’s en video’s maken. Er zijn namelijk ook bureaus die stockfoto’s kopen en die plaatsen op je social media kanalen, maar daar heb je natuurlijk niets aan.

Bij Bloggers and Brands vragen wij graag door naar het verhaal wat je wilt vertellen op social media. Naar onze mening kan iedereen een paar leuke plaatjes op Instagram en Facebook plaatsen. Wij kijken liever naar hoe we het verhaal van je merk kunnen vertellen, zodat je de ideale klant en passende volgers kunt aantrekken. Immers wil je social media uiteindelijk inzetten om te helpen bij de verkoop. Hiervoor heb je volgers nodig die echt een binding hebben met je merk en producten. Kies daarom voor een bureau die ook kan werken aan storytelling op social media.

Is social media uitbesteden een goed idee?

Naar onze mening is social media uitbesteden een goed idee als je bedrijf goed groeit en je te weinig tijd overhoudt voor het creëren van content. Social media is namelijk belangrijk, maar nog belangrijker is tijd overhouden voor marketing en verkoop. Immers kan je bedrijf zonder omzet en winst niet blijven bestaan. Social media uitbesteden is in zo’n geval de investering waard omdat je middels social media kunt werken aan meer conversie.

Social media uitbesteden zorgt ervoor dat je elke dag weer nieuwe originele content op social media kan laten verschijnen. Tevens kunnen wij bij Bloggers and Brands ook samenwerken met je marketingteam. Waardoor wij sales, discounts en andere promoties op bijvoorbeeld Instagram en Facebook kunnen promoten. Op deze wijze verdienen wij je investering in ons social media team weer terug, want goede social media content draagt bij aan meer omzet en winst.

Social media content nodig?

Bij Bloggers and Brands maken wij als enige bureau in Nederland originele content voor beauty, fashion en lifestyle merken. Wij hebben handige opties voor startups, maar ook voor groeiende en grotere bedrijven. Van content aanleveren tot alles van je overnemen zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke taken. Bekijk onze social media content mogelijkheden en mail naar info@bloggersandbrands.nl voor advies op maat. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen via 06 30 38 13 80.

Yes, stuur mij handige business tips!

* indicates requiredVraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015

Hello Brand Builder!

Momenteel nemen we geen nieuwe klanten aan voor uitvoerend werk.

Je kunt wel terecht bij Build my Business. Dat is onze business consulting en marketingadvies afdeling.

Ontdek hier alle consulting opties en boek gelijk een gratis Business Babbel.