fbpx
bloggers and brands

Hoe vind ik een goed PR bureau?

pr bureau

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Is jouw merk of bedrijf eraan toe om een PR bureau in te schakelen? Dan is het tijd om dit artikel te lezen. Ons PR team geeft je graag een aantal handige tips om het juiste PR bureau te vinden. Want er is aardig wat aanbod en je wilt natuurlijk de beste match voor jouw merk vinden. Je komt dan uit bij de volgende vraag: Hoe vind ik een goed PR bureau? Wij helpen jou graag met de onderstaande tips, daar gaan we!

Wat wil je graag bereiken?

Over het algemeen werken PR bureaus voor jou aan Public Relations. Met als doel om jouw merk onder de aandacht te krijgen bij invloedrijke personen, die het bij een nog groter publiek bekend kunnen maken. Dat is belangrijk als je voor jouw merk publicaties en naamsbekendheid wilt genereren. Echter helpt het ook bij het aanspreken en aansporen van (potentiële) klanten, waaraan jij jouw mooie producten kunt verkopen.

Als het bovenstaande is wat je graag wilt bereiken, dan ben je aan het juiste adres bij een PR bureau. Echter zijn er diverse type bureaus waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van jouw merk en product. Zo zijn er PR bureaus die gespecialiseerd zijn in beauty, fashion en lifestyle zoals Bloggers and Brands. Er zijn ook bureaus die goed zijn in business to business, reizen, technologie, horeca, hotels, eten en drinken etc. Voorbeeld: Als je een kledingmerk runt dan kun je het beste op zoek gaan naar een PR bureau gespecialiseerd in fashion.

pr bureau

Denk aan de toekomst

Over het algemeen sluiten merken zich voor een jaar aan bij een PR bureau voor het beste resultaat. Een bureau streeft namelijk naar het ontwerpen van een strategie om jouw merk op langere termijn relevant te houden. Het is daarom belangrijk dat het team van het PR bureau aansluit op dat van jou. Bij Bloggers and Brands zijn wij van mening dan wij als PR bureau een verlengstuk zijn van het merk zelf. Ons team is jouw team.

Wij werken dan wel op een andere plek, maar ons doel is hetzelfde: Jouw merk zo goed mogelijk op de kaart zetten. Het is dus een goed idee om eerst kennis te maken met het PR team voordat je een beslissing neemt. Je zal er immers een lange tijd mee samenwerken en het is belangrijk dat zij jouw missie en visie begrijpen. Het PR team zal immers jouw merk moeten vertegenwoordigen en dat gaat alleen goed als zij met jou kunnen meedenken.

Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Het eerste wat de PR afdeling van Bloggers and Brands doet, is uitzoeken waar jouw merk zich op dit moment bevindt. Daarna bekijken wij wat er mogelijk is. Deze mogelijkheden leggen wij aan onze klanten voor en op basis daarvan bepalen wij samen de strategie. Onze tip is vragen aan het PR bureau hoe zij de toekomst van jouw merk zien en wat zij mogelijk achten. Ieder merk vaart zijn eigen koers en jouw merk kan er bijvoorbeeld langer over doen dan de concurrent.

Echter is het wel prettig om dit van tevoren samen met het PR bureau te overleggen. Dat voorkomt teleurstellingen en geldverspilling. Het is heel fijn om te weten een PR bureau eerder tevreden klanten had. Het is nog fijner om te weten of zij jou ook tevreden kunnen stellen. Even doorvragen naar mogelijke en haalbare resultaten voor jouw merk kan dus geen kwaad. Let er wel op dat een PR bureau er is om jouw eerlijk te adviseren en te ondersteunen. Als expert op het gebied van PR kunnen zij jou als het goed is vertellen wat er moet gebeuren voor jouw merk. Vertrouw dus op hun expertise en leg hun advies naast jouw wensen voor de beste match.

pr bureau

Het budget

Laten wij er niet omheen draaien, het budget is en blijft belangrijk. Echter willen wij je aanraden om niet enkel op het budget te letten, goedkoop is veelal duurkoop. Het is goed om te kijken naar de tarieven van een PR bureau. Bureaus die met een uurtarief of retainer fee werken, kosten achteraf vaak meer dan je in gedachte had. Bij een uurtarief kan de rekening namelijk oplopen zonder een limiet. Een retainer fee is een bepaald bedrag gekoppeld aan een aantal uren. Als deze uren gevuld zijn dan stopt het PR werk of je moet bijbetalen.

Het kan dus zijn dat jij daardoor beslist om een lager budget in te zetten. Je betaalt dan minder, maar krijgt er weinig voor terug. Ons advies is kiezen voor een PR bureau waar het (gewenste) resultaat evenredig is aan de vergoeding. Kies bijvoorbeeld een PR bureau met een goede fixed fee of retainer, zodat je precies weet wat de kosten zijn en wat je ervoor terug krijgt. Onze tip is om in ieder geval niet te besparen op een PR bureau dat jouw merk veel te bieden heeft, ook als dat betekent dat de kosten iets hoger uitvallen. Kiezen voor de goedkopere optie, kost je waarschijnlijk meer geld dan je denkt. Een PR bureau dat met een klein budget moet werken kan minder voor je doen. Met als resultaat dat er wellicht bepaalde belangrijke zaken niet opgepakt worden.

Tijd voor een lijstje

Met de bovenstaande tips kun je als het goed is een lijstje opstellen met PR bureaus die bij jouw merk passen. Vervolgens is het tijd om een afspraak te maken. Bij de meeste PR bureaus kun je terecht voor een vrijblijvend advies en kennismakingsgesprek. Na de gesprekken is het tijd om bureaus af te strepen. Onze tip is bij de twee bureaus waarmee je de beste match hebt, daadwerkelijk om de tafel te gaan zitten. Bekijk goed welk bureau het meest bij kan dragen aan jouw merk en ga dan samen aan de slag.

Heb je nog geen PR bureau gevonden voor jouw beauty, fashion of lifestyle merk? Kom dan langs bij Bloggers and Brands voor een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt ons mailen via info@bloggersandbrands.nl of bellen naar 06 30 38 13 80. De thee, koffie en koekjes staan klaar!

Yes, stuur mij handige business tips!

* indicates required
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015