fbpx
bloggers and brands

Heb jij ons gevonden via Social media?

social media uitbesteden

Heb jij ons gevonden via social media? Fantastisch, want dat betekend dat onze social media strategie werkt. En daarom ben je op onze site terecht gekomen, want jij wil van onze strategieën gebruik maken. Net zoals alle andere ondernemers die ons bellen voor ondersteuning bij hun social media activiteiten. Want social media is heel erg handig maar ook behoorlijk tijdrovend.

Daarom nemen wij bij Bloggers and Brands het voor jou over, zodat jij je kunt focussen op alle offline activiteiten. Terwijl je ondertussen ook de vruchten plukt van de online wereld. Want social media inzetten voor je bedrijf is een heel goed plan, maar lukraak overal accounts aanmaken werkt niet. Daar gaat het meestal al verkeerd. In dit artikel vertellen wij je graag over drie vaak gemaakte fouten met social media voor bedrijven. Here we go!

social media

Wij doen gewoon alles!

Veel bedrijven springen enthousiast op de social media trein, maar vergeten te kijken welke social media kanalen voor hen geschikt zijn. Daarom gaan ze automatisch alle stationnetjes af en raken uiteindelijk verdwaald. Ze zijn vergeten te kijken naar welke social media kanalen bij hun bedrijf en klanten passen. Waardoor ze bijvoorbeeld teveel tijd besteden aan de verkeerde kanalen, waar ze de juiste doelgroep niet bereiken. Het resultaat is dan vaak teleurstellend en de bedrijven geven het vervolgens op.

Wat was mijn doelgroep ook alweer?

Ja, dat is een goede! Veel bedrijven zijn vergeten wat hun doelgroep is, waardoor ze via social media vaak de verkeerde groep aanspreken. Stel dat je steunkousen verkoopt, dan is je doelgroep al wat ouder. Deze mensen vind je vaak niet op Twitter, Facebook of Instagram. Tja, daar zit je dan voor niets elke dag te twitteren want jouw doelgroep leest de tweets niet. Zij weten niet eens dat jij twittert. Goed kijken naar je doelgroep is dus heel belangrijk, maar ook uitzoeken of ze daadwerkelijk gebruik maken social media ook.

Je bent gewoon niet sociaal.

Social media heet niet voor niets social media, je moet het sociaal gebruiken. Echter is niet iedereen daar een ster in. Sommige bedrijven gebruiken bijvoorbeeld hun Twitter account enkel om informatie te verspreiden en ‘spammen’ er de hele dag op los. Dat is natuurlijk helemaal niet sociaal! Gebruik sociaal media zoals het bedoeld is: Sociaal. Maak een praatje, beantwoord vragen en biedt mensen iets leuks aan.

Plan de campagne, oui!

Om dit alles op de juiste manier te doen, is het belangrijk om een plan op te stellen. Het is handig om eerst uit te zoeken welke social media kanalen voor jouw bedrijf en klanten geschikt zijn. Het is sowieso zeker de moeite waard om er in te investeren. En als je er geen tijd voor hebt maar er wel gebruik van wil maken, dan doen wij dat graag voor jou. Wil jij graag weten hoe dat in zijn werk gaat en wat wij voor jou kunnen doen?

Bel ons via 06 51 03 38 66 of mail ons via info@bloggersandbrands.nl Wij zorgen dan voor koffie, thee, koekjes en een vrijblijvend adviesgesprek.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015

Hello Brand Builder!

Momenteel nemen we geen nieuwe klanten aan voor uitvoerend werk.

Je kunt wel terecht bij Build my Business. Dat is onze business consulting en marketingadvies afdeling.

Ontdek hier alle consulting opties en boek gelijk een gratis Business Babbel.