fbpx
bloggers and brands

Bloggen voor fashion merken

bloggen voor fashion merken

Bij Bloggers and Brands verzorgen wij social media management voor beauty, fashion en lifestyle merken. Bloggen voor bedrijven valt bij ons ook onder deze service. Een handige service want niet ieder bedrijf heeft tijd om content te maken, maar vaak hebben zij het wel nodig. In dit artikel willen wij inzoomen op bloggen voor fashion merken, want dat is een vak apart. Lees snel verder om de blogs voor jouw merk te verbeteren.

Bloggen voor SEO

SEO ofwel Search Engine Optimization gebruiken wij altijd in blog artikelen. Met name omdat je dan middels een blog artikel makkelijker gevonden wordt via Google. Wij zien dat veel fashion merken nog niet in SEO-stijl schrijven, waardoor de blog artikelen en dus ook de webshop minder goed gevonden worden. Onze eerste tip is dan ook goed kijken naar de SEO in elk fashion artikel dat je schrijft of laat schrijven. Bedenk goed op welk zoekwoord je gevonden wilt worden.

Waar moet ik over bloggen?

Bloggen voor fashion merken bestaat simpel gezegd uit het schrijven over mode en kleding. Met name over de kleding die jouw merk verkoopt en hoe jouw klanten deze goed kunnen gebruiken. Toch zien wij op veel fashion webshops blogs verschijnen over heel andere onderwerpen. Zo zagen wij bij een grote tassenwinkel een blog artikel over soep en een DIY-tuintafel. Toch begrepen zij niet waarom hun blog artikelen niet werden gelezen.

Wanneer wij bloggen voor fashion merken, zorgen wij ervoor dat we kijken naar waar de klant over wil lezen. Denk aan de nieuwe herfsttrends die eraan komen of hoe je het beste een leren jasje kunt combineren. Middels onze blog artikelen proberen wij altijd meer entertainment en waarde dan de concurrent te bieden. Wij kijken dus altijd naar wat de klanten van jouw fashion merk nodig hebben.

Kies voor regelmaat

Wij merken op dat veel fashion merken enthousiast beginnen met bloggen, maar het al snel opgeven. Soms zien wij maanden geen updates, waarna er ineens weer vijf artikelen achter elkaar verschijnen. Mensen ofwel jouw klanten houden ongetwijfeld van regelmaat. Als een klant besluit om jouw merk te volgen en moeite doet om de blog te bezoeken, dan verwachten zij in ieder geval regelmatig content.

Onregelmatig content verspreiden kan ook zeer onbetrouwbaar overkomen. Met name omdat klanten onbewust toch kijken naar hoe actief een merk is. De meest actieve merken hebben de meest trouwe klanten, want hun klanten krijgen bij hen wat ze zoeken. Merken zoals Hunkemöller, H&M en River Island zijn daar een goed voorbeeld van. Hun blogs worden met regelmaat geüpdatet, bezocht en daarna wordt er geshopt.

Halve artikelen zonder planning

Bij sommige fashion merken zien wij heel korte artikelen met weinig inhoud. Een paar zinnetjes en wat beeldmateriaal houdt een klant niet geboeid. Daarom adviseren wij onze klanten vaak om met thema’s te werken. Deze kun je van tevoren plannen, zodat je precies weet wanneer je over wat zal bloggen. Je kunt op die wijze een boeiend blog artikel schrijven met een duidelijke kern. Zo kun je de aandacht van een klant beter vasthouden en stimuleren om de webshop te bezoeken.

Beeldmateriaal is alles!

Bloggen voor een fashion merk bestaat voor een groot deel uit goed beeldmateriaal. De echte fashionista’s hebben namelijk een sterke voorkeur voor visuele ondersteuning. Als wij bijvoorbeeld een artikel schrijven over de nieuwste basic tops, dan plaatsen wij daar heldere afbeeldingen bij. Het liefst tonen wij nog enkele andere kledingstukken waarmee je basic tops kunt combineren.

Fashion en mensen zijn visueel ingesteld, zonder goed beeldmateriaal is de kern van een fashion artikel minder duidelijk. Zorg er dus voor dat producten goed op de foto staan met de juiste belichting. Kleine plaatjes doen het minder goed dan grotere foto’s. Details van kledingstukken zijn ook gewild op foto’s, immers zijn de details hetgeen wat het kledingstuk bijzonder maakt. Huur dus een goede fotograaf in voor de blog artikelen voor jouw fashion merk.

Bloggen voor fashion merken is een must, hopelijk heb jij daarom iets aan onze tips. Heb je hulp nodig bij het creëren van blog artikelen? Neem dan contact op met ons via info@bloggersandbrands.nl of bel naar 06 30 38 13 80. Wij helpen jouw merk graag verder met de juiste blog artikelen.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015