Wat je als blogger niet moet doen

Bloggers and Brands werkt met bloggers en dat doen wij met heel veel plezier. Daarom adviseren wij regelmatig bedrijven over hoe zij het beste bloggers kunnen benaderen. Want niet elk bedrijf heeft begrepen hoe het werkt. Echter kunnen bloggers er ook wat van. In dit artikel vertellen wij je dan ook graag wat je als blogger niet moet doen. Als blogger kun je namelijk heel waardevol zijn, mits je dat ook daadwerkelijk kunt laten zien. Here we go!

Je site verwaarlozen

Wij zien het vaak gebeuren dat de sites van bloggers er niet zo goed uitzien. De layout is verouderd, er staan veel doodlopende links op de site en gegevens zijn niet meer relevant. Voor ons als mediabureau kan dat heel lastig zijn, als wij bijvoorbeeld snel contact met jou willen opnemen. Als social media knoppen niet werken of het mailformulier een error geeft, dan gaan wij (en wellicht ook andere bedrijven) al snel op zoek naar een ander. Wij raden dus aan om jouw site regelmatig een update te geven.

wat je als blogger niet moet doenPIN IT!

Slechte correspondentie

Wij zien vaak slechte correspondentie voorbijkomen. Eerder gaven wij bedrijven de tip om bloggers netjes aan te spreken. Dat geldt uiteraard ook voor de bloggers zelf. Helaas krijgen onze klanten en ons eigen team, vaak halve en onbeleefde mails toegestuurd. Een goede mail bestaat uit een aanhef, een voorstelstukje indien nodig, een duidelijke kern en een nette afsluiting.

Als blogger is het belangrijk om jezelf professioneel op te stellen, je bent immers een ondernemer met een eigen bedrijf. Met name als je geld verdient met je blog. Een nette mail opstellen is dan niet geheel onbelangrijk. Mails met teksten zoals: ‘Hoi ik ben Karin en ik blog. Mail me maar als ik op de perslijst kan, doei!’ Zijn wat ons betreft een slecht idee en een grote reden om een samenwerking niet aan te gaan. Want als de correspondentie naar ons als mediabureau al slecht is, dan leggen wij jou niet graag voor aan een klant.

Niet goed lezen

Een van de grootste redenen waarom het contact tussen bedrijven en bloggers stukloopt, is niet goed lezen. Bij Bloggers and Brands merken wij dagelijks op dat bloggers die ons benaderen, niet goed hebben gelezen wat er op onze site staat. Zo geven wij bijvoorbeeld duidelijk aan, dat wij ernaar streven om binnen veertien werkdagen te reageren, op bloggers die zich bij ons aanmelden. Echter krijgen wij vaak binnen een dag al mails en tweets binnen met de vraag waarom een blogger nog geen reactie heeft.

Vanuit onze klanten krijgen wij ook aardig wat klachten binnen over bloggers die niet goed lezen. Zo worden er weleens statistieken updates aangevraagd, die dan niet worden gemaild. Of de blogger stuurt een statistieken update van een periode waar het bedrijf niet om heeft gevraagd. Hierdoor ontstaat er onnodig vertraging, terwijl je als bedrijf snel moet kunnen schakelen. Als een blogger niet snel en/of met onjuiste informatie reageert, wordt er al snel verder gezocht naar een andere blogger die het wel doet.

Hoge tarieven en eisenlijstjes

Wij zien ze vaak voorbijkomen, hoge tarieven bij blogs die het (nog) niet waard zijn. Uiteraard vinden wij het heel goed dat jij jezelf als blogger hoog inschat. Echter is het ook belangrijk om te weten wat de waarde van je blog is voor adverteerders. Bloggers kijken namelijk heel anders naar hun eigen blog dan bedrijven en mediabureaus. Wij als mediabureau kijken bijvoorbeeld naar wat jouw blog te bieden heeft voor een bedrijf.

Als blogger moet je iets hebben wat een bedrijf nog niet heeft. Dat kunnen veel unieke bezoekers, een specifieke doelgroep of fantastische content zijn. Het liefst een combinatie van alle drie. Heb je deze punten nog niet op zak, dan kun je nog geen hoge tarieven vragen. Eisenlijstjes versturen met wat je allemaal van bedrijven wilt ontvangen, raden wij sowieso af. Als een professionele blogger ga je namelijk een samenwerking aan met een bedrijf of je neemt een opdracht aan. Het is in ieder geval nooit eenrichtingsverkeer, beide partijen moeten iets aan elkaar hebben.

wat je als blogger niet moet doenPIN IT!

Jezelf slecht pitchen

Wij krijgen dagelijks vele aanmeldingen binnen van zeer enthousiaste bloggers. Wij ontvangen de mooiste motivaties over hun blogs en hoe geschikt deze zijn om geld mee te verdienen. Echter komen wij er na een onderzoek achter, dat het zeven van de tien keer niet zo is. Want alhoewel bloggers ‘hot’ zijn, zijn er ook veel ‘not so hot.’ Meestal merken wij dat direct aan slecht onderbouwde pitches.

Voordat je jezelf als blogger voorstelt aan een mediabureau of bedrijf, is het belangrijk om je pitch op orde te hebben. Een kort mailtje is gewoonweg niet voldoende. Bespaar een bedrijf of mediabureau tijd door zoveel mogelijk relevante informatie over je blog te verstrekken. Stuur geen verouderde statistieken mee en zorg ervoor dat je contactinformatie klopt. Zorg ervoor dat je mediakit in orde is en recent werk bevat. Zorg ook dat je netjes reageert op eventuele reactie.

Heb jij ook een goede tip voor bloggers, laat het ons weten via een comment. Denk je dat iemand die jij kent iets aan deze tips heeft, vergeet ze dan niet te delen!

Heb jij als blogger minimaal 5000 unieke bezoekers per maand gemeten met Google analytics? Meld je dan aan bij ons mediabureau via deze link, wij zien jouw aanmelding graag tegemoet.

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Mariëlle

  Goed artikel! 🙂 Ik ben altijd achter de schermen bezig voor mijn site!

  • Bloggers and Brands
   Mariëlle

   Super!

 • Sharon Paulus

  Oh dit is zeker een heel nuttig artikel! Ook ik ben altijd met mijn website bezig om deze zo flawless mogelijk te maken. Ik heb mij zojuist aangemeld bij jullie omdat ik heel graag op de perslijst geplaatst wil worden om zo mijn volgers up to date te houden met de nieuwste beauty en fashion nieuwtjes. Na het lezen van dit artikel zag ik pas dat je minimaal 5000 unieke bezoekers per maand gemeten moet hebben…. i’m not even close (yet!)… Ik ben nu nog niet de grootste qua bezoekers aantallen maar wel een van de grotere qua kwaliteit. Ik hoop dat ik jullie dit ook kan laten zien wanneer er een bezoekje wordt gebracht aan mijn blog 😉
  Xx Sharon

  • Bloggers and Brands
   Sharon Paulus

   Bedankt voor je leuke artikel 😀

Tweedaagse Instagram Workshop!

Boek nu een early bird ticket voor 28 mei 2019.

Perfect voor eenmanszaken en startups in de beauty, fashion en lifestyle branche.

Yes, dat wil ik!