fbpx
bloggers and brands

Adverteren op Instagram en Snapchat

Waarom zou ik adverteren op Instagram en Snapchat? Aangezien Bloggers and Brands social media campagnes verzorgt, denken wij graag met je mee. In dit artikel leggen wij jou graag uit waarom online advertenties op social media kanalen zoals Instagram en Snapchat goed werken. Wij zetten bijvoorbeeld graag Social media influencers in op Instagram en Snapchat, omdat wij zo snel en effectief de gewenste doelgroep kunnen bereiken. Maar waarom zou je dat via deze apps doen? Wij leggen het uit in dit artikel.

adverteren op instagram en snapchat

Adverteren op Instagram en Snapchat

Via Instagram kun je op drie manieren adverteren. Je kunt via Facebook een advertentie inkopen. De tweede optie is het inzetten van Social media influencers en de laatste optie is zelf een Instagram account creëren en deze onderhouden. In Nederland kun je de laatste twee opties ook inzetten op Snapchat. Bij Bloggers and Brands zijn wij zelf fan van het inzetten van Social media influencers, in combinatie met het zelf onderhouden van de social media kanalen. Op deze wijze heb je namelijk de meeste controle over de advertenties die je wil verspreiden.

Hoe werkt het adverteren dan?

Adverteren op Instagram en Snapchat werkt anders dan je gewend bent. Je maakt veelal gebruik van branded content, entertainment en service. Adverteren op Instagram lijkt erg veel op adverteren in magazines. Je kunt namelijk niet zien wie jouw advertentie heeft bekeken en wie er daardoor op zoek is gegaan naar jouw webshop, winkel of product. Op Instagram klikken weinig tot geen mensen door op links. Vanuit de psychologie weten wij dat hoe vaker mensen jouw bedrijf voorbij zien komen, hoe sneller ze er vertrouwd mee raken en naar jouw producten op zoek gaan. Regelmatig adverteren is dus belangrijk.

Op Snapchat adverteer je middels entertainment, omdat deze app door jongeren met name hiervoor wordt gebruikt. Als bedrijf kun je daar dus op inspelen, door je eigen team in te zetten op Snapchat. Je kunt met jouw doelgroep een band opbouwen door Snaps oftewel korte foto’s en video’s te delen. Je laat bijvoorbeeld zien hoeveel pakketjes er vandaag worden verzonden door de webshop. Of dat er vandaag een BN’er bij jou in de winkel is geweest en wat hij of zij heeft gekocht. Je zet dus via Instagram en Snapchat sterk in op naamsbekendheid, klantenbinding, service en entertainment.

adverteren op instagram en snapchat

Social proof is de ROI

Bloggers and Brands werkt graag vanuit de psychologie als het gaat om adverteren. Op Instagram en Snapchat doen wij dat graag middels social proof. Social proof is het ‘bewijs’ dat je nodig hebt, om klanten te laten zien dat jouw product hun geld waard is. Dat bewijs kun je krijgen door het inzetten van Social media influencers. Deze mensen hebben zelf al een grote groep volgers op Instagram en Snapchat. Hun volgers vertrouwen op hun mening en volgen deze influencers omdat zij zichzelf met hen identificeren.

Door een Social media influencer in te zetten voor jouw bedrijf, kun je snel en gemakkelijk social proof verzamelen. Immers zegt het heel veel dat een belangrijke Social media influencer gebruik maakt van jouw product. Dat moedigt potentiële klanten aan om zich te verdiepen in jouw product. Tevens heeft een influencer al de juiste doelgroep, het bereik en de invloed waar jij nog aan moet werken. Via de social media kanalen van Social media influencers, kun je dus snel en efficiënt inzetten op de gewenste doelgroep. Je hoeft er zelf weinig voor te doen, de influencers hebben deze groep al opgebouwd.

De ROI op Instagram en Snapchat bestaat dus met name uit naamsbekendheid, social proof, klantenbinding en service.

Staar je niet blind op Cost Per Click

Via beide apps kun je namelijk niet goed doorlinken naar een website of webshop. Gebruikers van de apps gebruiken deze apps daar dan ook niet voor. Men gebruikt Instagram en Snapchat voor inspiratie, entertainment en contact met andere mensen. Op Instagram wil je dan ook niet een reclame over een busreis voorbij zien komen, als je daar enkel mensen volgt die posten over fashion.

Een dergelijke vorm van push marketing zou de ROI op Instagram en Snapchat dus geen goed doen. Wij adviseren dus om gebruik te maken van jouw eigen kanalen op Instagram en Snapchat. Combineer deze met het inzetten van Social media influencers die passen bij jouw doelgroep. Zo kun je gericht, effectief en efficiënt jouw doelgroep aanspreken en aanzetten tot actie. En met actie bedoelen wij producten aanschaffen van jouw bedrijf.

Is het jou al gelukt om succesvol te adverteren op Instagram en Snapchat? Laat het ons weten via een comment.

Uiteraard ben je ook welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek bij Bloggers and Brands. Wij helpen jou graag bij het opzetten van een social media campagne, samen met onze Social media influencers. Mail naar info@bloggersandbrands.nl, bel naar 06 30 38 13 80 of chat met ons via de site.

Vraagje? Antwoord!

Staat het antwoord op vraag of uitdaging er niet bij? Reserveer dan een plekje in onze agenda voor een Brand Babbeltje. No worries, no strings attached. Geboekt? Awesome! Vergeet niet om zelf te bellen naar ons kantoornummer. Die vind je in de bevestigingsmail. Wij zitten klaar om op de afgesproken dag en tijd de telefoon op te nemen. 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar. Doorgaans reageren we binnen 48 uur op mails. 

Contact

Mail: info@bloggersandbrands.nl

Tel: 06 30 38 13 80

Zakelijke gegevens

KvK: 27360063
BTW: NL001176128B46
Algemene voorwaarden
Privacy protocol

© Bloggers and Brands sinds 2015